Fortæl dit netværk, at du leder efter job og vær åben for nye muligheder.

Hvordan finder jeg er nyt job?

Uanset om du søger et nyt job, fordi du trænger til til luftforandring, er kørt lidt træt eller er blevet fyret, så kan jobsøgning som senior godt være svær. Men myterne er værre end virkeligheden, og i mange brancher er der også gode muligheder for seniorer

Der er mange beretninger, om seniorer, der har skrevet hundreder af ansøgninger uden at komme til samtale. Ledighedsstatistikken viser dog heldigvis, at det slet ikke er umuligt at få et nyt job, selv om du er over den første ungdom. Det tager dog ofte lidt længere tid.

Tiden er også med seniorerne. Den generelle mangel på arbejdskraft tvinger mange arbejdspladser til at være meget mere åbne for seniorer.

Tre gode råd til, når du skal søge job som senior

  1. Tro på mulighederne
    Husk, at du gennem dit lange arbejdsliv har lært masser af nye kompetencer og prøvet mange forandringer. Du bringer ro, stabilitet og overblik til en ny arbejdsplads.
  2. Vær klar til at lære
    Vis, at du er klar til at lære nye ting. Det kan være alt fra at tage et kort kursus og blive bedre til IT eller til nye arbejdsrutiner. Dette viser, at har lyst til at udvikle sig og kan tilpasse dig nye arbejdsmiljøer.
  3. Forbered dig og brug dit netværk
    Brug dit netværk. Mest oplagt er at kontakte tidligere kolleger og chefer, men fortæl også familie, venner, og bekendte, at du søger arbejde. Du skal selvfølgelig også holde øje med jobdatabaser. Lav er godt cv, som du hurtigt kan sende, hvis der dukker noget interessant op.

Jobsøgning – hvordan kommer du i gang?

Vi har samlet en række artikler med gode metoder, som du kan bruge i din jobsøgning. Det gælder gælder både, hvis du er ledig eller søger efter job af andre grunde.

Et godt seniorarbejdsliv: Hvis du har et job, så kan du her læse mere om, hvordan du kan få det bedst mulige seniorarbejdsliv. Læs mere om dine muligheder

Fingerspids berører computertastatur.

Har du lyst til et job på deltid?

Prøv at gå ind på SeniorJob.dk

Søg job