Hvordan skriver jeg et godt cv som senior?
CV’et er ofte det første en arbejdsgiver læser. Ansøgningen bliver kun læst, hvis du er blandt de ansøgere, der måske skal til samtale. Det er med andre ord i dit CV, at du har den første chance for at vise, hvad du kan, og hvordan din erfaring er relevant for jobbet.
Seniorer har ofte lange cv’er, som nye på arbejdsmarkedet kan misunde dem. Men det kan nemt blive for langt og uoverskueligt at læse for arbejdsgiveren. Det er måske ikke så relevant, at du var ferieafløser i Tivoli som 20-årig, når du skal skrive cv som 60-årig. Holde som udgangspunkt dit cv’et på 2 A4-sider.
- Lav et brutto-cv, som du kan genbruge og ændre i. Men lad være med at sende dette cv. Det er bare en skabelon, som du starter med, når du søger et nyt job.
- Det er en god idé, at indlede dit cv med en kortere faglig og personlig beskrivelse af dig selv. Mange arbejdsgivere læser ikke nødvendigvis selve ansøgningen i første omgang. CV’et skal kunne stå alene.
- Skriv dit cv målrettet, så du præsenterer det, du kan, i forhold til det job, du søger. Dit cv skal matche din ansøgning til det specifikke job.
- Byg dit cv overskueligt op, så det er nemt for arbejdsgiveren at læse det.
- Dit cv indeholder dit navn, adresse og telefonnummer. Desuden dine erhvervserfaringer, uddannelser og kurser og it-erfaring. Måske kan det også være relevant at skrive tillidshverv på, afhængig af det job, du søger. Nogle skriver personlige forhold ind og fritidsinteresser. Søger du et job, som kræver sprogkundskaber, så skriv det ind.
- Når du skriver om din erhvervserfaring, skal du tænke over, hvad der er det vigtigste i forhold til det job, du søger. Søger du for eksempel job som chauffør, så gør mere ud af erhvervserfaringen fra de job, som har givet dig erfaring som chauffør.
- Du kan eventuelt nøjes med at skrive om din erhvervserfaring i de sidste 10-15 år. Eller du kan dele din erfaringserfaring i 2 dele, hvor den første er nyere relevant erhvervserfaring, og den anden er ældre erhvervserfaring.
- Det kan være godt at lægge et foto ind i cv’er. Brug et, der yder dig retfærdighed, og ikke et fra den seneste fest med vennerne.
- Husk stavekontrol og få gerne en anden til at læse cv’et, hvis du ikke skriver så godt dansk.
- Hvis du skriver i Word, kan du evt. konvertere det til en pdf, som du sender.
- Jobindex har en udmærket skabelon i Word, som du evt. kan bruge som grundlag. Download skabelon her.
Læs her, hvordan du skriver en god ansøgning
Jobsøgning – hvordan kommer du i gang?
Vi har samlet en række artikler med gode metoder, som du kan bruge i din jobsøgning. Det gælder gælder både, hvis du er ledig eller søger efter job af andre grunde.
- Hvordan skriver jeg en god jobansøgning som senior?
Du skal gøre dig ekstra umage, når du skriver jobansøgning, så du får fremhævet fordelene ved dine mange år på arbejdsmarkedet uden at hverken lyder overkvalificeret eller overmoden. - Hvordan skriver jeg et godt cv som senior?
CV’et er ofte det første en arbejdsgiver læser. Ansøgningen bliver kun læst, hvis du er blandt de ansøgere, der måske skal til samtale. Det er i dit CV, at du har den første chance for at vise, hvad du kan, og hvordan din erfaring er relevant for jobbet. - Jobportaler – søg efter job eller bliv fundet
En af de mest udbredte måder at finde nyt job er via en jobportal, hvor arbejdsgiverne annoncerer ledige job. Men du kan også bruge portalerne til lave en profil, så du kan blive fundet. - Hvordan bruger jeg mit kontaktnet i jobsøgningen?
Under halvdelen af alle job bliver besat på baggrund af jobopslag. Derfor er det en god ide at bruge dit kontaktnet, hvis du er på jagt efter et nyt job. - Hvordan bruger jeg sociale medier i jobsøgningen?
Er du hjemmevant på de sociale medier, så er det oplagt at bruge dem i din jobsøgning. Mange arbejdsgivere bruger nemlig også de sociale medier, når de skal finde nye medarbejdere. - Hvordan skriver jeg en uopfordret jobansøgning?
Langt fra alle job bliver slået op. Derfor kan det være en god idé at sende uopfordrede ansøgninger. Med lidt held mangler de en med dine færdigheder.
Et godt seniorarbejdsliv: Hvis du har et job, så kan du her læse mere om, hvordan du kan få det bedst mulige seniorarbejdsliv. Læs mere om dine muligheder
Gode ingredienser til et godt seniorarbejdsliv
- Tal med din chef – Hvis du begynder at overveje dit arbejdsliv, eller måske endda tænker på at gå på pension, så kan det være en god idé at få en seniorsamtale med din leder. Læs mere om seniorsamtaler
- Få overblik over din økonomi – det giver ro i maven og åbner for drømme og muligheder. Sådan kommer du i gang
- Fleksibilitet – rigtig mange seniorer vil gerne fortsætte med arbejde. Men ikke alle kan holde til fuld tid – eller ønsker at bruge mere tid på f.eks familie og venner. Læs mere om dine muligheder for mere fleksibilitet på jobbet