Hvordan skriver jeg en uopfordret jobansøgning?

Langt fra alle job bliver slået op. Derfor kan det være en god idé at sende uopfordrede ansøgninger. Du ved selvfølgelig ikke om arbejdspladsen har brug for nye folk. Men med lidt held mangler de en med dine færdigheder.

Er der ikke er særlig mange jobopslag, der matcher dine kvalifikationer og ønsker? Så skal du måske i gang med at sende uopfordrede ansøgninger.  

Det kan du gøre på baggrund af dine undersøgelser af dit kontaktnet. Og du kan gøre det ved at scanne markedet for arbejdspladser, du har lyst til at være på.  

Det kan være hårdt arbejde at søge uopfordret. Du skal være omhyggelig med at undersøge den eller de virksomheder, du vil sende din ansøgning til, så du kan målrette ansøgningen præcist. Og hvis virksomheden absolut ikke har brug for en ny medarbejder, så er dine anstrengelser spildt. I al fald i første omgang.

Men det kan også være, du rammer plet og bliver indbudt til en samtale. 

Husk også, at konkurrencen er mindre. Du skal selvfølge være kvalificeret for at få jobbet, men du skal ikke være bedste blandt måske 30 ansøgere.

7 gode råd til, hvordan du søger uopfordret.

  1. Send en kort ansøgning direkte i mailen og vedlæg dit cv til den person, der skal have din ansøgning. 
  2. Sørg for at være meget præcis. Modtageren skal med det samme kunne se, hvad formålet med din ansøgning er.  
  3. Fremhæv det, du kan tilbyde, og slut af med, at du vil ringe til personen 3 dage senere. 
  4. Forbered dig, inden du ringer, så du virker velformuleret. 
  5. Vær åben over for barselsvikariat, deltidsansættelse eller en tidsbegrænset ansættelse. Det er ofte en god vej ind i en virksomhed. 
  6. Lær af dine erfaringer og mist ikke modet. Måske er det næste ansøgning netop den, der giver gevinst.
  7. Skriv, at virksomheden er velkomne til at gemme din ansøgning og kontakte dig, hvis der er senere skulle dukke noget op.

Jobsøgning – hvordan kommer du i gang?

Vi har samlet en række artikler med gode metoder, som du kan bruge i din jobsøgning. Det gælder gælder både, hvis du er ledig eller søger efter job af andre grunde.

Et godt seniorarbejdsliv: Hvis du har et job, så kan du her læse mere om, hvordan du kan få det bedst mulige seniorarbejdsliv. Læs mere om dine muligheder