67-årig sygeplejerske: Der er brug for det jeg kan

67-årige Anne Kirsten Sørensen fortsætter med at arbejde, selv om hun kan gå på folkepension: Mine kompetencer skal ikke lægges væk på grund af alder.

Sygeplejerske Anne Kirsten.

Det er jo sådan en som mig, der har været mange år på arbejdsmarkedet, der er brug for; især når der mangler sygeplejersker, fortæller Anne Kirsten.

Det er ikke dåbsattesten, der skal afgøre, om Anne Kirsten Sørensen skal sige farvel til jobbet. Det skal hun nok selv bestemme.

For så længe der er brug for hendes viden og erfaring; og så længe bentøjet kan holde, så fortsætter den 67-årige sygeplejerske med at arbejde.

”Det er jo sådan en som mig, der har været mange år på arbejdsmarkedet, der er brug for; især når der mangler sygeplejersker. De kompetencer synes jeg ikke, man skal lægge væk på grund af en alder,” sige Anne Kirsten Sørensen, der blev uddannet tilbage i 1981. Og har arbejdet i sit fag lige siden.

God fysik

I dag er hun behandler-sygeplejerske på akutafdelingen på Holbæk Sygehus. Det betyder, at hun selvstændigt må diagnosticere og behandle små og større skader.

Et travlt job, der kræver en god fysik.

”Jeg går jo rigtig meget på jobbet i de 8 timer; jeg sidder jo faktisk kun ned, når jeg skriver journal. Og det er nok det, som kommer til at stoppe mig – at kroppen siger stop,” fortæller Anne Kirsten Sørensen.

Hun arbejder derfor på nedsat tid – helt ned til 12 timer om ugen, netop for at kunne holde fysisk til jobbet. Men har også en aftale om, at hun kan tage ledige vagter og afløse ved sygdom og fravær.

”Jeg kan sige ja eller nej tak. Og der er aldrig sure miner, når jeg siger nej.”

De 3 bedste ting ved at have et job som senior ifølge Anne Kirsten

Arbejdsglæde: Fornemmelsen af at man gør noget godt for andre mennesker. Og så er et godt kollegaskab supervigtigt.

Fleksibilitet: Mulighed for at gå ned i tid og sige nej til vagter er afgørende.

Mentor: Det er vigtigt, at vi gamle giver vores erfaringer og kompetencer videre til de kommende generationer; at man er mentor for yngre kolleger og også viser glæden ved faget.

Fleksibilitet

Anne Kirsten Sørensen fortæller, at der i overenskomsten er mulighed for fleksibilitet, der tager hensyn til seniorer.

Der er såkaldte seniordage, der er en ældrebonus – som udbetales en gang om året – og en aftale om, at når man fylder 50 år kan man vælge at arbejde i udelukkende dag- eller aftenvagter eller dag- og nattevagter.

”Og det betyder jo også noget helbredsmæssigt, at man ikke behøver at arbejde i treskift. Og en afgørende grund til, at jeg fortsat arbejder,” siger hun.

Fra 1. januar i år vil der ikke blive modregnet i folkepensionen for lønindkomst. Og det ser Anne Kirsten Sørensen som en ekstra motivation for at fortsætte i jobbet.

”Det er helt klart en gulerod til at få flere til at blive – og dermed skabe de balancer på arbejdsmarkedet, vi savner. Der mangler mentorer på arbejdspladserne – og det er os gamle, der er det,” siger hun.

Glæden ved faget

Hun sætter en ære i at holde den faglige fane højt – og øser gerne af sin viden og erfaring til yngre kolleger. Også lægerne trækker på hendes kompetencer.

”Det er vigtigt for mig at give noget af det, jeg kan, videre til de næste generationer. Også glæden ved faget. Og ikke mindst arbejdsglæden,”

”Fællesskabet på arbejdspladsen med kollegerne har stor betydning. Det er derfor jeg stadig er her,” siger Anne Kirsten Sørensen.

Fingerspids berører computertastatur.

Har du lyst til et job på deltid?

Prøv at gå ind på SeniorJob.dk

Søg job