Pensionist – hvordan begynder jeg at arbejde igen? 

Du kan godt vende tilbage til arbejdsmarkedet, selv om du er gået på pension. Så hvis du har lyst, så skal du bare komme i gang. Her giver vi nogle gode råd til at få et job som pensionist. 

Selvom du allerede er gået på pension, er det ikke for sent at begynde at arbejde igen. Måske savner du at have lidt struktur på din hverdag eller at føle, at du gør en forskel for andre. De fleste, der arbejder efter folkepensionen, begrunder det med, at de elsker deres arbejde.  

Husk at det er aldrig for sent at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Din erfaring og livsvisdom kan være værdifuld for både kolleger og arbejdsgivere. 

Arbejdsområde – det kendte eller noget nyt?
Start med at tænke over hvilke færdigheder og interesser, du har. Hvad har du tidligere arbejdet med og hvad kan du lide at lave? 

Det kan være at du vil prøve en helt ny type job eller et job, der er beslægtet med et, du tidligere har haft.   

Arbejdstid og -timer Hvor meget og hvornår vil du arbejde
Overvej hvor mange timer om ugen, du gerne vil arbejde og om der er tidspunkter, hvor det er vigtigt for dig at have fri. Det kan også være, at der er perioder, hvor du gerne vil arbejde eller undgå at arbejde. Måske er sæsonarbejde eller tilkaldevikar et godt seniorjob for dig. 

SeniorJob – jobportal rettet mod seniorer og pensionister
www.seniorjob.dk kan du se en aktuelloversigt over ledige stillinger, som passer til et aktivt pensionistliv. Her er jobs nedsat tid, både faste stillinger, midlertidige jobs og tilkaldevagter. 
Du kan også oprette en JobAgent, så får du besked, når der er nye jobopslag. 

Netværk – tag fat i tidligere kolleger eller chefer
Du kan bruge netværk til at finde jobmuligheder. Både tidligere kolleger, venner og familiemedlemmer kan give dig tip om ledige stillinger eller introducere dig til mulige arbejdsgivere. Måske er der en jobåbning på en af dine tidligere arbejdspladser. Grib knoglen – eller smæk en messenger-besked afsted til dem, du tror, kan hjælpe dig.   

Vær åben for nye muligheder 
Prøv at tænke ud over dine hidtidige jobs og vær åben for nye udfordringer. Nye jobmuligheder kan komme fra områder, du ikke tidligere har udforsket. Prøv at snakke med dine venner eller familie om hvilke typer jobs, de har været glade for eller kender til. Måske kan det give dig inspiration. 

Overvej økonomien 
Der er ikke længere modregning i folkepensionen, når du arbejder. Men du kan stadig få nedsat eller miste ydelser, når din indtægt stiger. Fx vil din boligydelse falde og du kan miste muligheden for ældrecheck og helbredstillæg. Læs mere om din økonomi som pensionist her og her

Tag hensyn til helbred og trivsel
Husk at passe på dit helbred og trivsel. Arbejde kan være givende, men det er vigtigt at finde en balance mellem arbejde og fritid for at undgå overbelastning.  

Held og lykke med din jobsøgning! 

Fingerspids berører computertastatur.

Har du lyst til et job på deltid?

Prøv at gå ind på SeniorJob.dk

Søg job