Tillidsvalgt: Få hjælp til at gøre arbejdspladsen seniorklar

De tillidsvalgte har en nøglerolle i at give erfarne kolleger lyst til at fortsætte på jobbet og tiltrække flere erfarne kolleger. Det kan være svært at tale om alder, SeniorKlar tilbyder at hjælpe dig med at komme godt i gang.

Mange arbejdspladser mangler medarbejdere, men ved du, hvad der giver jeres erfarne medlemmer lyst til at fortsætte, og hvordan I kan tiltrække flere erfarne seniorer?

Mange undersøgelser viser, at seniorerne ønsker at arbejde længere, hvis de spørges af arbejdsgiver, og hvis de tilbydes fleksible rammer. Det gode seniorarbejdsliv starter således med en seniorsamtale med arbejdsgiver.

Når dine seniorkolleger begynder at overveje deres fremtid, og de har ofte enten behov eller ønske om nedsat eller mere fleksible arbejdsbetingelser. Deres privatøkonomi og eventuel partners forhold fylder ofte meget, selvom det ikke direkte angår arbejdspladsen. 

Kontakt SeniorKlar

Hvordan kommer du i gang?  

Du har som tillidsvalgt mulighed for at påvirke din arbejdsplads, sådan at bliver muligt for dine kolleger at få et godt seniorarbejdsliv. Sammen med ledelsen kan du indgå lokale aftaler eller udforme seniorpraksis, der gør det muligt og attraktivt at blive på arbejdspladsen. 

Men hvordan kommer du som tillidsvalgt i gang med at få en seniorpolitik og seniorsamtaler på dagsorden på din arbejdsplads? Mangler du inspiration til at komme i gang? Her kan vi hjælpe jer. 

Vi hjælper jer med at tilrettelægge forløb, som passer til jeres behov, de rammer og den effekt, I ønsker at skabe på jeres arbejdsplads. Vi stiller viden og værktøjer til rådighed for jer, og arbejder ud fra en ide om, at dialogen skaber den forandring I og jeres kolleger har brug for. 

Er i flere klubber, arbejdspladser eller afdelinger kan der være mulighed for at I går sammen. 

Oplæg – Er I seniorklar?

Et inspirerende vidensoplæg om at blive SeniorKlar for jer som tillidsvalgte. Hvad skal der til, for at dine seniorkolleger får lyst til at blive længere tid på arbejdspladsen? Og hvordan løser I udfordringerne med at fastholde og rekruttere? 

Vi lægger op til dialog, der åbner debatten og dine øjne for det gode seniorarbejdsliv.

 • Varighed: 2 – 2½ timer.
 • Antal: Op til 60 deltagere. 
 • Pris: 8.000 kroner + moms og transport, inkl. forberedelse og materialer.  

Introduktion til seniorsamtaler

Inspiration og værktøjer til seniorsamtaler, som virker og giver mere arbejdsglæde og lyst til at blive længere. Introduktion og sparring på seniorsamtale-værktøjet.

 • Varighed: 2 timer.
 • Antal: Op til 25 deltagere. 
 • Pris: 8.000 kroner + moms og transport, inkl. forberedelse og materialer.  

Inspiration til seniorpolitik og fleksibilitet

Inspiration til seniorpolitikker og modeller for fleksibilitet. Måske står der noget i overenskomsten eller har I måske allerede en lokalaftale? Vi sætter spot på den fleksible arbejdsplads.

 • Varighed: 2 timer.
 • Antal: Op til 25 deltagere. 
 • Pris: 8.000 kroner + moms og transport, inkl. forberedelse og materialer.  

Workshop om det gode seniorarbejdsliv

Vi arbejder i dybden med det gode seniorarbejdsliv. Vi hjælper hinanden med at arbejdspladsen bliver SeniorKlar og sætter fokus på det, der virker på vores arbejdsplads. Er i flere arbejdspladser er afdelinger kan I måske gå sammen. 

En workshop kan indeholde:

 1. Vidensoplæg
 2. Hvorfor det gode seniorarbejdsliv
 3. Eksempler på aftaler og fleksibilitet
 4. Dialogkort
 5. Seniorsamtalen
 6. Det videre forløb
 • Varighed: 4 timer.
 • Antal: Op til 50 deltagere. 
 • Pris: 22.000 kroner + moms og transport, inkl. forberedelse og materialer.  

Hvad kan SeniorKlar hjælpe med?

SeniorKlar vil ændre fortællingen om seniorer på arbejdsmarkedet. Vi vil gøre op med fordommen om, at seniorer ikke hører til i arbejdslivet. Og vi vil styrke seniorerne i deres overgang fra arbejdslivet med fokus på at sikre høj livskvalitet gennem bevidste valg og fleksible løsninger.

SeniorKlar tilbyder arbejdspladser, at 

 • Udvikle værktøjer til seniorsamtaler og -politikker, som øger arbejdsglæden, så I lettere kan fastholde og tiltrække erfarne medarbejdere.  
 • Holde inspirerende vidensoplæg og workshops med udgangspunkt i jeres arbejdsplads.  
 • Give Inspiration til modeller for fleksibilitet, som er meget efterspurgte blandt erfarne medarbejdere.  
 • En god SeniorKlar-proces giver inspiration og rådgivning til både den enkelte medarbejder, tillidsvalgte, ledere og HR.  

SeniorKlar er et partnerskab mellem Faglige Seniorer og fonden Østifterne.  

Kontakt