Omtale af Seniorklar i pressen

FORELØBIG: Seniorklar er et samarbejde mellem Østifterne og Faglige Seniorer. Projektet er allerede omtalt i mange medier, siden det blev lanceret i foråret 2023.

Anne Kirsten Sørensen, der er sygeplejerske og slagter Svend Blankholm var sammen med Faglige Seniorers direktør Palle Smed i Go Morgen Danmark lørdag den 12. august.

Frederiksborg Amtsavis, 23.8.2023
Seniorerne er klar til at tage en ekstra tørn på jobbet (Forside)
Seniorernes arbejdslyst giver store bededag baghjul (Side 4 – 5)

Senter for seniorpolitik, 18.8.2023
Seniorer elsker å jobbe

Det er én ting som kjennetegner seniorene som blir i jobben etter pensjonsalder: De elsker jobben sin. Det viser en ny stor undersøkelse blant 14.000 seniorer i Danmark. Læs her

DR P1 Morgen, 15.8.2023
Seniorer vil gerne forlænge arbejdslivet hvis de kunne. Lyt med fra 1:22:26

Radio4 Morgennyheder, den 15.8.2023
Birgit fra filmen Farvel uden Tak blev fyret i en alder af 78 under, hvad hun troede var en trivselsamtale. Hun elskede sit arbejde og ville gerne have drøftet mulighed for nedsat tid. Lyt med – minuttal 44:16.

Radio4 – Aftennyheder, den 14.8.2023
Seniorer som fortsætter med at arbejde efter at have nået pensionsalderen er lykkeligere og mindre ensomme. Det viser en stor undersøgelse med deltagelse af over 18.000 personer foretaget af Faglige Seniorer og Østifterne. Radio4 taler med Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer, om denne tendens. Lyt med her.

Zetland, den 14.8.2023
Helikopter: Velfærdsstaten skriger på arbejdskraft. Måske skulle vi kigge på pensionisterne
Ensomhed og mistrivsel er et overset problem blandt mange pensionister. Og mange ville faktisk gerne stadig arbejde – hvis de bare måtte gå lidt ned i tid. Samtidig skriger dele af samfundet på arbejdskraft. Så hvorfor forvandler vi ikke denne gruppe til en ressource og – vigtigere – giver dem et lykkeligere liv? Hør podcast.

Ritzau, den 14.8 2023
Undersøgelse finder stor mistrivsel blandt pensionister
På baggrund af svar fra 14.000 seniorer konkluderer undersøgelse, at det kan være ensomt at blive pensionist. Bl.a. bragt på Berlingske.dk, Avisen.dk, TV2.dk, TV2 Fyn, MSN, Vigeur, Dagbladet Ringkøbing Skjern, Fyens.dk, Sjællandske Nyheder, Viborg Folkeblad,

Politiken, den 14.8.2023
Ny stor undersøgelse bliver kaldt »en vild kærlighedserklæring til arbejdslivet«
En stor del af de seniorer, der forlader arbejdsmarkedet tidligt, bliver ramt af mistrivsel og ensomhed. Men et nyt og mere fleksibelt arbejdsliv kan vende mismod til livsglæde, viser kæmpestudie. Læs her – bag login)

»En effektiv kur mod ensomhed og mistrivsel« har ført Svend Blankholm tilbage i arbejdstøjet
Svend Blankholm nåede dårligt at tjekket ud af arbejdslivet, før han fik mulighed for at tjekke ind igen i et deltidsjob som butiksslagter. Læs her – bag login

TV2 – Go Morgen Danmark, 12.8.2023
På job efter pensionsalderen: der er brug for os

i “Go’ Morgen Danmark” fortæller Anne Kirsten Sørensen, at der netop er brug for hendes kompetencer som sygeplejerske – også selv om hun er 67 år. Og Svend Blankholm fortæller, hvorfor han nu i 10 år hver weekend har stået i slagterbutikken i Meny – selv om han er over 70 år.

Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer, fortæller om den nye undersøgelse blandt 18.000 medlemmer, der viser, at seniorerne er klar til at arbejde – også efter pensionsalderen. Men der skal være plads til fleksibilitet og nedsat arbejdstid. Læs mere på TV2’s Facebookside.

Børsen , 20.3.2023
Debatindlæg af Palle Smed, direktør, Faglige Seniorer og Lars Suhr Olsen, direktør, Østifterne F.M.B.A.
Alt for få danskere stiller sig selv spørgs­målet: Hvordan skal min sidste tid på arbejds­mar­kedet se ud? Læs debatindlægget her.