>Til forsiden >Login

Socialt netværk

1
Hvordan ser mine familierelationer ud – i dag og i morgen?
Har min partner og jeg nogle planer sammen for fremtiden? Hvilke? Hvilke venskaber vil jeg kunne videreføre, hvis jeg vælger at forlade arbejdslivet? Vil og kan jeg gøre noget for, at vennerne stadig er gode at tale med og omgås? Hvilke familierelationer vil jeg især lægge vægt på at fastholde kontakten med og besøge, når jeg får bedre tid?
2
Hvordan ser mine relationer til venner og bekendte ud – i dag og i morgen?
Hvilke venskaber vil jeg kunne videreføre, hvis jeg vælger at forlade arbejdslivet? Vil og kan jeg gøre noget for, at vennerne stadig er gode at tale med og omgås? Hvad kan jeg tænke mig at gøre for at holde på kammerater og bekendte, når jeg får mere tid til rådighed - og de ikke gør?
3
Hvad er mine personlige styrker og svagheder?
Skriv i boksen, hvad er min styrke og min svaghed i dag, og hvad tror jeg vil ændre sig, når jeg forlader arbejdsmarkedet. Prøv at lade en eller et par af mine gode venner eller kolleger ”lege” med mine stærke og svage sider ved at skrive dem ned. Sammenhold dem med min egen opfattelse. Er jeg klar til at leve på en anden måde, når jeg stopper med at arbejde?
4
Hvad med mit helbred?
Du har selv ansvaret for at kontrollere dit helbred med hensyn til kolesterol, nyrer, lever, diabetes og andre almene sygdomme.
Hvad har jeg af sygdomme og handicaps, som jeg skal tage hensyn til? Hvordan skal jeg ændre min livsstil for at få et bedre helbred end i dag? Hvordan skal jeg motionere som senior? Jeg skal lave en aftale med min læge om at komme ind i en fast årlig aftale, hvor jeg får taget blodprøver, tjekket mit blodtryk og min blodprocent og kontrolleret mit helbred med hensyn til kolesterol, nyrer, lever, diabetes og andre almene sygdomme.
5
Det er vigtigt at du bruger flere kanaler til at ”holde kontakten”.
Har du tænkt på at bruge (Flere krydser) ?:Det er svært at få nye ”Gamle venner”, siger man. Overvej derfor, hvordan du kan blive ved med at holde kontakten med de gode venner, du har fået i dit arbejdsliv. Er der arrangementer, ture eller andet, som du ved, vil bygge en god ramme omkring de mennesker, som du gerne vil dele din senior-tilværelse med?
Gem