>Til forsiden >Login

Fritid

Mange seniorer bliver overrasket over forskellen på at have en ramme for dagligdagen i arbejdslivet og til selv at skulle sætte denne ramme i seniorlivet, selv om man har drømt om ”friheden” i mange år. Du kan bruge dette program til klargøre dine ønsker og tanker om, hvad du vil få mest fornøjelse af.

Det er vigtigt at tænke over, hvad du vil bruge din tid og dine kræfter på, når du bliver senior. Når du først er begyndt at se dig om efter nye interesser, vil du opdage, at der er uanede muligheder. Husk at være tro mod dine egne ideer. Der er i dagens Danmark mange tilbud, hvor man selv kan skabe indhold i tilværelsen. Oftest kræver det en aktiv handling og interesse fra dig.

Dine kompetencer, dine stærke sider og dine mindre stærke sider kommer ikke til syne på samme måde, når du går på efterløn, som mens du er på arbejdsmarkedet. Stil derfor dig selv spørgsmålet: ”Hvad er mine styrker og hvad er mine svagheder?” Svarene kan være mange. Det er vigtigt at overveje dine fortsatte styrker og svagheder i arbejdslivet, men også, når det gælder dine interesser og muligheder i fritiden.

Prøv også at tænke på andre og nye områder end de, der ligger lige foran dig. Det kan jo være, at du pludselig falder for noget, som du slet ikke havde tænkt på før.

>Fortsæt